Uitsluitsel over journalistiekdiploma voor Windesheimstudenten

Het 'Gebouw X', zoals het heet, waarin de School of Media van Hogeschool Windesheim is gevestigd. Foto Flickr / Wytze

Oud-studenten van de opleiding journalistiek aan Hogeschool Windesheim horen maandag en dinsdag of hun diploma wel of niet hbo-waardig is. Alle 360 studenten van wie het eindwerkstuk is herbeoordeeld, worden door de onderwijsinstelling gebeld.

De Zwolse hogeschool maakt morgenmiddag de uitkomsten van de herbeoordelingen bekend. Een woordvoerder wilde daar vandaag nog geen mededelingen over doen. “We richten ons nu eerst op het inlichten van de studenten zelf.”

De Windesheim-opleiding journalistiek besloot alle eindwerkstukken van de afgelopen twee jaar opnieuw tegen het licht te houden nadat uit een beoordeling van de Nederlandse-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) was gebleken dat meerdere studenten van de opleiding ten onrechte een diploma hebben gekregen. Studenten van wie het diploma niet hbo-waardig blijkt te zijn, krijgen een zogenoemd hersteltraject aangeboden.

    • Jules Seegers