Uitleg over het aantal reacties

Veel lezers hebben gereageerd op het voorpagina-artikel van afgelopen zaterdag, ‘Hoe zal het brein van prins Friso zich houden?’. Ongeveer 175 lezersbrieven bereikten de krant. Nog eens 500 mensen reageerden op het blogje dat hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad had gewijd aan de ophef.

In meer dan 90 procent van de reacties uiten lezers kritiek. Wat hen stoort, is dat de krant de privacy van de prins heeft geschonden. Men vraagt zich bovendien af of er geen medisch beroepsgeheim is geschonden en of de krant er wel goed aan heeft gedaan om informatie af te drukken die niet is geaccordeerd door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Hieronder drukken we een kleine selectie af van alle brieven en blogreacties die de krant heeft binnengekregen. Uiteraard biedt deze selectie geen volledig overzicht. Wel proberen we met deze brieven en blogreacties zo veel mogelijk overwegingen weer te geven.

De reacties op het weblog van hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad zijn te lezen op nrc.nl/hoofdredacteur