‘Sharon Dijksma (PvdA) voorgedragen als burgemeester Nijmegen’

Liliane Ploumen krijgt van Sharon Dijksma het rapport over het functioneren van de partij aangeboden op het partijbureau in Amsterdam Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 2-7-2009 Dijksma (r) met Lilianne Ploumen, sinds januari partijvoorzitter af bij de PvdA, op het partijbureau in Amsterdam. Foto NRC / Maurice Boyer

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma wordt voorgedragen als burgemeester van Nijmegen. De Gelderse stad is op zoek naar een nieuwe burgemeester omdat Thom de Graaf (D66) per 1 februari is overgestapt naar de HBO-raad.

De Volkskrant schrijft vanochtend dat het Kamerlid Dijksma de voorkeurskandidaat van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad is. Burgemeester van Venlo Hubert Bruls (CDA) staat als tweede op de voordracht.

De vertrouwenscommissie legt de twee kandidaten volgende maand voor aan de gemeenteraad. Als die de voordracht overneemt, draagt de minister van Binnenlandse Zaken hem of haar voor aan de koningin voor benoeming.

Dijksma zit sinds 1994 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Tussen 2007 en 2010 was ze staatssecretaris van Onderwijs. Momenteel is het Kamerlid met zwangerschapsverlof.

    • Jules Seegers