Rechter en aanklager gedood in Syrië, Egypte trekt zich terug

Een aanklager en een rechter zijn gisteren doodgeschoten in een hinderlaag in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib. Ook hun chauffeur kwam bij de aanval om het leven. De oppositie en de regering geven elkaar de schuld van de aanslag. Idlib is een lappendeken van gebieden die ofwel in handen van regeringstroepen of in handen van gedeserteerde militairen zijn.

De toenemende bereidheid van een deel van de oppositie om geweld te gebruiken leidt tot groeiende vrees voor een burgeroorlog in Syrië. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten maakte gisteren melding van veertien doden in heel Syrië, de helft daarvan door toedoen van regeringstroepen.

Egypte maakte gisteren bekend dat het zijn ambassadeur terugtrekt uit Syrië. Egypte volgt daarmee de andere Arabische landen.

Een vooraanstaande Syrische zakenman, Faisal al-Qudsi, werkzaam in Londen, liet weten dat de Syrische economie sterk lijdt onder de buitenlandse sancties en dat het bewind scheurtjes begint te vertonen. AP, BBC