Ook een nederlaag en rode kaart voor AZ

Net als medekoploper PSV leed ook AZ een nederlaag, tegen FC Utrecht.

Rotterdam. Naast PSV verloor ook medekoploper AZ. De ploeg ging met 3-0 onderuit bij FC Utrecht. AZ stond na een kwartier al met tien man op het veld toen verdediger Niklas Moisander een rode kaart kreeg, nadat hij Nana Asare in het zestienmetergebied naar de grond had getrokken. FC Utrecht kreeg een strafschop, die de Zweed Alexander Gerndt benutte. Gerndt maakte kort daarop ook de 2-0. Vlak voor rust maakte Edouard Duplan de derde treffer voor de thuisploeg.

Vlak na afloop van de wedstrijd blikte Moisander terug. „Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar volgens mij stond ik te veel naar rechts en was ik vervolgens te laat. Frank Demouge verlengde de bal goed en Nana Asare kwam voor me. Ik zag dat ik te laat was en raakte hem een beetje, waarna hij zich slim liet vallen. Dat ik Asare raakte was een reflex, want ik had geen tijd om na te denken.”

„Na de strafschop was het al bijna over. Zeker na de 2-0”, zei de Fin. „Ik denk niet dat het door een gebrek aan concentratie fout ging, want iedereen was voor de wedstrijd heel gefocust. Donderdag tegen Anderlecht speelden we een wedstrijd van een heel ander niveau. We hebben toen goed gespeeld, maar ook hard moeten werken. Je zag vandaag dat we niet allemaal meer helemaal fit waren; vermoeide benen.”

FC Twente profiteerde van de nederlagen van PSV en AZ. De ploeg won in Arnhem met 4-1 van Vitesse. Wel raakte Twente tien minuten voor tijd aanvoerder Peter Wisgerhof kwijt, die rood kreeg toen hij Wilfried Bony neerhaalde in het strafschopgebied. De ploeg staat nu vierde, met drie punten minder dan PSV en AZ maar met een wedstrijd minder gespeeld. NRC