Ongelofelijk, die actie van John Guidetti

De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok.

Rotterdam. Feyenoord heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk punten laten liggen. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam in de Kuip niet verder dan 1-1. Feyenoord-aanvaller John Guidetti speelde opnieuw een hoofdrol. De Zweed maakte een kwartier voor tijd de openingstreffer vanaf elf meter, trok vervolgens zijn shirt uit en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Met een man meer kwam RKC via Robert Braber op gelijke hoogte.

Trainer Ronald Koeman reageerde vol ongeloof toen hij Guidetti zijn shirt uit trok. „Ik wist niet wat ik zag”, zei hij na afloop. „Ik heb sowieso al niets op met spelers die hun shirt uittrekken, maar met al een kaart op zak is het helemaal onbegrijpelijk. Die gaat eraf met rood, wist ik. De scheidsrechter valt niets te verwijten. Dit ligt volledig aan de speler.”

Volgens Koeman was de rode kaart cruciaal voor het verloop van de wedstrijd, bovendien mist Guidetti het topduel tegen PSV komend weekend. „Met elf tegen elf hadden wij de overwinning zeker niet weggegeven. Dan waren we volgende week vol zelfvertrouwen naar Eindhoven gegaan. Eén moment verandert alles. Het kost ons twee punten en we missen tegen PSV onze topscorer.”

Guidetti reageerde schuldbewust, en aangeslagen voor de camera’s van Eredivisie Live. „Ik heb iedereen laten zitten”, zei hij. „Het team, de fans. Ongelofelijk. Dit is een van de ergste momenten van mijn leven. Ik kan het niet uitleggen, ik voel me vreselijk.”

Overigens was Koeman ook niet tevreden over het spel van zijn ploeg. „Ik vond RKC beter. Zij waren rustiger, beter aan de bal. In de tweede helft kwamen we iets beter in de wedstrijd, waren we scherper in de duels. Maar bleef het nog steeds heel moeizaam.” NRC