Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Murdoch kondigt opvolger News of the World aan

The Sun van vanochtend kondigt de komst van de zondageditie vandaag op de voorpagina aan.

De opgedoekte Britse tabloid News of the World krijgt zondag een opvolger: The Sun on Sunday. De afgelopen weken werden negen huidige en ex-werknemers van The Sun gearresteerd op verdenking van illegale nieuwsgaring.

News of the World kwam afgelopen zomer in het nieuws vanwege een grootschalig afluisterschandaal. Eigenaar News Corp, van mediamagnaat Ruper Murdoch, haalde de schandaalkrant van de markt.

NRC-correspondent in Londen, Titia Ketelaar:

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Murdoch komt volgende week met met zondagseditie, sneller dan verwacht, op tijd voor Olympische advertentieinkomsten http://t.co/uRNQDMk8

Het nog lopende onderzoek naar de misstanden bij de nieuwsgaring van News Corp-tabloids draait onder meer om het betalen van politieagenten voor informatie. Ook afluisterpraktijken en computerhacks spelen een rol in het schandaal dat politici, media en politie te kijk zette.

Twitter avatar TheSunNewspaper The Sun Newspaper The Sun on Sunday has arrived. Next weekend will see the birth of the first ever Sunday edition of your favourite paper http://t.co/v9LH6r5B

The Sun on Sunday verschijnt dus op 26 februari voor het eerst. Murdoch kreeg de tabloid in 1969 in handen. De verwachting is dat op de openingsdag 2,5 miljoen exemplaren worden verkocht waarna dit getal zal dalen tot rond de 1,8 miljoen. Dat is ongeveer een miljoen minder dan News of the World maar vergelijkbaar met huidige uitgaven als Sunday Mirror en Mail on Sunday.