Lin blijft winnen met Knicks

De Linsanity in New York houdt voorlopig aan. Onder leiding van Jeremy Lin, de nieuwe ster in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA, wonnen de New York Knicks gisteravond met 104-97 van landskampioen Dallas.

Jeremy Lin, een tot voor kort anonieme bankzitter bij de slecht presterende Knicks, maakte gisteren 28 punten en hij gaf veertien assists. Sinds zijn entree vorige maand in de basisploeg wonnen de Knicks acht van de negen duels. Afgelopen vrijdag leed de ploeg uit New York onverwachts een nederlaag tegen de New Orleans Hornets.

Door de goede prestaties zijn de Knicks de afgelopen weken flink gestegen op de ranglijst van de Eastern Conference. Bij de huidige stand zou de ploeg zich kwalificeren voor een plek in de play-offs.

Jeremy Lin is een sensatie in de NBA. Kranten en websites schrijven over Linsanity, een variatie op insanity (waanzinnigheid). De Taiwanese Amerikaan Lin is een ongewone verschijning in het basketbal: hij is maar 1.91 meter lang, studeerde aan de prestigieuze universiteit Harvard en zwierf zonder veel succes langs diverse clubs. Eind december dook hij opeens op bij de Knicks, waar hij door blessures even later voor het eerst in de basis begon. (Novum, AP)