Kortsluiting buiten ring bij titelgevecht

Het eerste teken van de kortsluiting in het hoofd van Derek Chisora was al voor zijn gevecht tegen Vitali Klitsjko te zien. De Britse zwaargewichtbokser Chisora kon zich bij de weging voor het gevecht om de wereldtitel van boksbond WBC niet beheersen en gaf de Oekraïner Klitsjko (bijgenaamd Doctor Iron Fist) een klap in zijn gezicht.

Door zijn gedrag bij de weging werd Chisora bij opkomst voor het gevecht in het Duitse München uitgefloten, waarna hij de boksende broer Wladimir Klitsjko in het gezicht spuugde.

Maar na afloop van het gevecht, dat door titelverdediger Klitsjko op punten werd gewonnen, sloegen bij Chisora alle stoppen door. Op de persconferentie ontstond een gevecht tussen Chisora en oud-profbokser David Haye.

Deze voormalige topper was als tv-commentator in München, maar wilde de persconferentie aangrijpen om zijn terugkeer aan te kondigen en Klitsjko uit te dagen. De persconferentie liep vervolgens uit op een vuistgevecht tussen de twee Britten, waarbij Chisora dreigde Haye neer te zullen schieten. Chisora is al eens veroordeeld wegens mishandeling van zijn ex-vriendin en verboden wapenbezit.

Na de aanvaring werd Chisora samen met zijn coach Don Charles op het vliegveld van München aangehouden en meegenomen voor verhoor. Gisteravond werden ze vrijgelaten. Haye is onvindbaar voor de Duitse politie.

De secretaris-generaal van de Britse boksbond, Robert Smith, kondigde aan dat beide boksers voor de tuchtcommissie van de bond moeten verschijnen. Smith maakte tussen de regels door duidelijk dat de twee geschorst zullen worden en zei tegen de Britse omroep BBC dat ze een levenslange schorsing riskeren. De Britse pers spreekt vandaag schande van de incidenten.