kort nieuws sport

Sunderland schakelt Arsenal uit in FA Cup

Rotterdam. Arsenal besluit dit seizoen zo goed als zeker zonder prijs. De ploeg uit Londen werd zaterdag uitgeschakeld in de FA Cup, na een 2-0 nederlaag tegen Sunderland. Doelpuntenmakers waren Kieran Richardson en Alex Oxlade-Chamberlain, in eigen doel. Arsenal verloor woensdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League met 4-0 van AC Milan. In de competitie staat de ploeg vierde op 17 punten van koploper Manchester City. Arsenal was al uitgeschakeld in League Cup. Tottenham Hotspur moet in de FA Cup op herhaling tegen Stevenage FC. De derde divisieclub hield de nummer drie van de Premier League op 0-0. (Novum)

Messi helpt Barcelona aan zege op Valencia

Rotterdam. Lionel Messi was gisteravond opnieuw belangrijk voor FC Barcelona bij de competitieoverwinning op Valencia (5-1). De Argentijn maakte vier doelpunten, nadat Pablo Piatti de gasten in Camp Nou op voorsprong had gezet. Xavi maakte in blessuretijd de 5-1. Koploper Real Madrid won zaterdag al van Racing Santander (4-0) en behield zijn tien punten voorsprong op Barcelona. (Novum)

Ex-Ajacied Emanuelson scoort voor AC Milan

Rotterdam. Urby Emanuelson heeft gisteren een belangrijke aandeel gehad in de overwinning van AC Milan op Cesena. De oud-Ajacied maakte het tweede doelpunt. Milan heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van Juventus, dat een wedstrijd minder speelde. Lazio Roma, dat derde staat, leed een 5-1 nederlaag tegen Palermo. (Novum)

Maker eerste doelpunt profvoetbal overleden

Rotterdam. Luc Flad, de maker van het eerste doelpunt in het Nederlandse betaald voetbal is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Flad scoorde in het seizoen 1954-1955 na 32 seconden voor zijn werkgever DOS tegen Betaald Voetbalclub Amsterdam. Flad hoorde pas 25 jaar na dato welke historische waarde zijn doelpunt had. (NRC)

Schutter Hellenbrand zeker van Zomerspelen

Rotterdam. Luchtgeweerschutter Peter Hellenbrand heeft bij de EK in het Finse Vierumäki de tiende plaats behaald. Hij miste in een sterk deelnemersveld net de finale na een shoot-off. De klassering betekende voor sportkoepel NOC*NSF vormbehoud en daarmee definitieve plaatsing voor de Olympische Spelen van komende zomer in Londen. (NRC)

Azarenka wint in Doha derde tennistitel 2012

Rotterdam. Tennisster Victoria Azarenka heeft gisteren bij het WTA-toernooi in Doha haar derde titel van het seizoen gewonnen. De Wit-Russische winnares van de Australian Open versloeg in de finale de Australische Samantha Stosur (6-1 en 6-2). De 22-jarige Azarenka is sinds haar eerste grandslamzege de nummer één van de wereld. Ze verloor geen van haar zeventien wedstrijden in dit kalenderjaar (Novum).

Tennisser Huta Galung keert terug in top 200

Rotterdam. Jesse Huta Galung behoort weer bij de beste tweehonderd tennissers van de wereld. De Nederlander stijgt van de 232ste naar de 198ste positie op de wereldranglijst. Huta Galung bereikte vorige week de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Robin Haase is de beste Nederlander, op de 55ste plaats. (Novum)