In beeld

Job Cohen verlaat politiek

Job Cohen trad vanmiddag per direct terug als politiek leider van de Partij van de Arbeid. Hij legde het voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie neer en gaf aan niet meer te zullen terugkeren in de Tweede Kamer. Hieronder een overzicht van zijn korte carrière als leider van de PvdA.
Op 20 april 2010 werden in Den Haag de kandidaat-Kamerleden van de PvdA gepresenteerd voor de verkiezingen: Job Cohen (nummer een), Nebahat Albayrak (twee), Ronald Plasterk (drie), Marjet Hamer (vier), Jeroen Dijsselbloem (vijf) en Jetta Klijnsma (zes).
Roel Rozenburg / NRC
Het PvdA-verkiezingscongres in Nijmegen op 25 april 2010. Hier zijn de kandidaat-Kamerleden te zien met nieuwe partijleider Cohen.
Roel Rozenburg / NRC
Wouter Bos neemt afscheid als leider van de PvdA op het verkiezingscongres in Arnhem in het bijzijn van nieuwe partijleider Cohen.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Balkenende en Cohen vullen de StemWijzer in bij de presentatie door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in Den Haag.
Roel Rozenburg / NRC
Het Radio I lijsttrekkersdebat tussen Balkenende, Rutte en Cohen. Hilversum, 21 mei 2010.
Roel Rozenburg / NRC
Pechtold, Halsema, Rutte en Cohen voor aanvang van een gesprek met de informateurs Rosenthal en Wallageop 5 juli 2010 in Den Haag over de mogelijke vorming van een Paars plus-coalitie. Tot de coalitie 'Paars Plus' heeft het nooit mogen komen.
Roel Rozenburg / NRC
De lijsttrekkers, Pechtold en Rutte, Cohen en Halsema ontmoeten elkaar tijdens een schorsing van het gesprek met informateur Rosenthal. Den Haag, 21 juni 2010.
Roel Rozenburg / NRC
PvdA-fractievoorzitter Cohen verlaat op 2 augustus 2010 het Binnenhof na zijn gesprek met informateur Lubbers.
Roel Rozenburg / NRC
De voormannen van de twee grootste oppositiepartijen Cohen en Roemer voor het Kamerdebat op 4 augustus 2010 met oud informateur Lubbers over zijn eindverslag.
Roel Rozenburg / NRC
PvdA-fractievoorzitter Cohen met fractieleden Dijsselbloem en Van Dam tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 27 oktober 2010. Links is oud-staatssecretaris Albayrak te zien.
Roel Rozenburg / NRC
PvdA-fractievoorzitter Cohen bij aankomst bij de Tweede Kamer voor de wekelijkse fractievergadering op 4 oktober 2011.
Roel Rozenburg / NRC
Minister Opstelten en PvdA-fractievoorzitter Cohen bij een schorsing van het debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 27 oktober 2010.
Roel Rozenburg / NRC
'Protest' van Poedeleigenaren naar aanleiding van de uitspraken van PVV-voorman Wilders over Cohen als bedrijfspoedel. De Poedelclub Nederland vond dat daarmee de naam van deze hondensoort 'bezoedeld' wordt. Foto Den Haag, 22 september 2011.
Roel Rozenburg / NRC
PvdA-fractievoorzitter Cohen wacht bij de lift voor zijn gang naar de fractiekamer voor de wekelijkse fractievergadering, 4 oktober 2011.
Roel Rozenburg / NRC
Het PvdA-partijcongres in de Brabanthallen in Den Bosch op 21 januari 2012. Hier zijn Job Cohen en Sigmar Gabriel van de SPD samen te zien.
Merlin Daleman / NRC
Job Cohen en Sigmar Gabriel van de SPD tijdens het PvdA-congres in Den Bosch op 21 januari 2012.
Merlin Daleman / NRC
Job Cohen spreekt op het PvdA-partijcongres in de Brabanthallen, 21 januari 2012.
Merlin Daleman / NRC
In afwachting van een persconferentie van Job Cohen in maart 2010 over zijn mogelijk aanstaande leidersrol binnen de PvdA.
Roel Rozenburg / NRC