Whitney Houston naar laatste rustplaats gebracht

Het stoffelijk overschot van de zangeres wordt naar haar laatste rustplaats gebracht. Foto AFP

De vorige week overleden Whitney Houston is vandaag begraven op de Fair View Cemetery in Westfield in New Jersey, zo meldt persbureau Reuters.

Houston is tijdens een kleine ceremonie, alleen toegankelijk voor familie, begraven naast haar in 2003 overleden vader John Russell Houston. De kist van de zangeres werd in een goudkleurige wagen, geëscorteerd door politie, naar de begraafplaats gebracht, zo meldt persbureau AP.

Houston is uitgebreid herdacht in Newark

Zaterdag werd Houston herdacht tijdens een uitvaartdienst in de New Hope Baptist Church in Newark, de kerk waar ze als kind zong.

Sterren als Alicia Keys, Stevie Wonder en Kevin Costner brachten een eerbetoon aan haar.

http://www.youtube.com/watch?v=6uTHGblDSgM&feature=related

De zangeres overleed vorige week zaterdag op 48-jarige leeftijd. Ze werd gevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills. De officiële doodsoorzaak wordt verwacht over vier tot zes weken, wanneer toxicologisch onderzoek is afgerond.

Doodsoorzaak nog onbekend

Houston werd vorige week zaterdag dood gevonden in een bad op een hotelkamer in Los Angeles. Door middel van een toxicologisch onderzoek moet worden vastgesteld of Houston is verdronken of dat ze al dood was voor ze in het water van de badkuip gleed.

Uit de autopsie die een week geleden werd afgerond bleek dat de longen van Whitney Houston waren gevuld met water. Of de zangeres is overleden door verdrinking, moet nog blijken uit nader onderzoek.

    • Annemarie Coevert