Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Film

Video: schildermachine met grenzeloze fantasie

Waar we precies naar kijken laat zich moeilijk omschrijven. In eerste instantie lijkt het erop dat we meekijken met een getalenteerde schilder aan het werk terwijl op het doek een dromerig landschap ontstaat.

Na ruim een minuut blijkt er meer aan de hand. Er ontstaat een kruising van stopmotion, een gigantische productie aan schilderijen en film. Welk verhaal precies verteld wordt is aan uw eigen interpretatie, maar het is een indrukwekkende arbeidsintensieve productie, en dat van Nederlandse bodem.