Vanaf vanavond gladheid op wegen

De aangekondigde gladheid op de weg treedt naar verwachting al vanavond op, en houdt naar verwachting tot en met de ochtendspits aan. Dat is vroeger dan aanvankelijk werd verwacht, zo meldt persbureau Novum.

Aanvankelijk werd gedacht dat het pas vannacht glad zou worden. Omdat het vanaf het einde van de middag al opklaart daalt de temperatuur tussen 19.00 uur en 21.00 uur op de meeste plaatsen onder het nulpunt. Daar ontstaat dan gladheid.

Weeronline.nl waarschuwt dan ook voor gladheid tijdens de ochtendspits morgen. De gladheid ontstaat waarschijnlijk vooral op lokale wegen, maar ook op snelwegen kan het glad worden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht ondanks de aangekondigde gladheid een normale ochtendspits. Een groot deel van het land geniet van de voorjaarsvakantie, waardoor er in het midden en het zuiden van het land beduidend minder verkeer op de weg zal zijn.

    • Annemarie Coevert