Roger Federer wint ABN Amro-tennistoernooi

Foto Reuters / Paul Vreeker

Roger Federer heeft vanmiddag het 39ste ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam op zijn naam gezet. Hij versloeg Juan Martin del Potro in twee sets.

De tennisser kreeg de prijs uitgereikt van toernooidirecteur Richard Krajicek. Ook in 2005 won de 30-jarige Zwitser het toernooi. Het is de 71e toernooizege uit zijn carrière.

Met 6-1, 6-4 was de Zwitser Del Potro dominant de baas. In de eerste set had Federer geen kind aan Del Potro. In de volgende set waren de spelers meer aan elkaar gewaagd.

Federer nam snel een break voorsprong. Del Potro kreeg vervolgens diverse mogelijkheden om terug te breken, maar de Argentijnse nummer drie van de plaatsingslijst liet ze onbenut.

In de hele wedstrijd liet Del Potro zeven breakpunten liggen, terwijl Federer aan vijf genoeg had om driemaal de service van zijn opponent te pakken.

De enige twee breekpunten die Federer onbenut liet, waren opvallend genoeg twee matchpoints op de service van Del Potro. Een game later serveerde Federer de wedstrijd alsnog subliem uit.

    • Annemarie Coevert