PSV gaat hard onderuit in Groningen

De kans is groot dat PSV de koppositie in de Eredivisie vanmiddag verspeeld heeft. De Eindhovense ploeg verloor kansloos met 3-0 van FC Groningen. Als AZ vanmiddag niet verliest, neemt het de nummer één-positie over.

De Eindhovense ploeg verloor eerder vandaag kansloos met 3-0 van FC Groningen.

De wedstrijd was lange tijd het aanzien nauwelijks waard, totdat Groningen-aanvaller Suk na een half uur spelen de thuisploeg op voorsprong zette. In de laatste vijf minuten voor rust ontstond er toch een wat energieker duel, maar de ploegen gingen met 1-0 de kleedkamers in.

PSV kwam na de thee verder in de problemen. De 2-0 kwam van Bacuna (51’) en vijf minuten later volgde een rode kaart voor verdediger Manolev. Dat de wedstrijd toen gelopen was, was al duidelijk, maar de Groningers deden er namens Suk (die vorig seizoen nog voor Ajax speelde) nog een schepje bovenop. Een kwartier voor tijd maakte hij de 3-0 van grote afstand, na een fout van PSV’er Labyad.

Eerder dit weekend: domper voor Feyenoord, De Graafschap dieper in problemen

Ook vrijdag- en gisteravond werd er gevoetbald in de Eredivisie. SC Heerenveen boekte vrijdag een nipte zege op NAC, terwijl directe concurrent Feyenoord punten morste door een gelijkspel bij RKC. Heerenveen blijft daardoor derde en Feyenoord vierde.

Onderin werd De Graafschap de grote verliezer van het weekend: de nummer laatst ging in eigen huis met 1-4 onderuit tegen VVV terwijl Excelsior gelijkspeelde tegen ADO Den Haag (1-1). Heracles, ten slotte, won in Almelo met 2-1 van Roda JC.

Ook deze middag staan er nog wedstrijden op het programma: om 14:30 Ajax - NEC en FC Utrecht - AZ en om 16:30 Vitesse - FC Twente.

Dit is de huidige tussenstand in de Eredivisie.

    • Peter Zantingh