Koninklijke familie dankbaar voor medeleven

Princ Willem-Alexander and his wife Maxima at the hotel where the Dutch Royal family stay in Lech, western Austria, Sunday, Feb 19, 2012, two days after Dutch Queen Beatrix 2nd son, Prince Johan Friso, was rushed to the intensive care unit of Innsbruck's main hospital after he was buried by an avalanche. (AP Photo/Felix Kaestle) Prins Willem-Alexander samen met prinses Maxima, vandaag in Lech. Foto AP / Felix Kaestle

De koninklijke familie is ‘zeer dankbaar en diep geroerd door alle steunbetuigingen en blijken van medeleven’ na het skiongeluk van prins Friso. Dat staat in een verklaring die de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanavond deed uitgaan.

De RVD meldt de volgende boodschap namens de koninklijke familie:

“Het is een grote steun voor hen in deze moeilijke tijd”

De RVD meldde vanmiddag dat de toestand van prins Friso volgens de RVD ongewijzigd is: ‘stabiel maar niet buiten levensgevaar’. Mogelijk is een nieuwe prognose pas aan het eind van de week te geven.

Eerder vandaag meldden betrouwbare bronnen uit de Universitätskliniken in Innsbruck aan NRC dat op de MRI-scan die 24 uur na het ongeluk gemaakt is, geen bijzonderheden te zien waren. Dat zou de kans op volledig herstel van de prins groter maken.

Bronnen uit de Universitätskliniken lieten weten dat dit erop duidt dat de prins in elk geval nog enige tijd heeft kunnen ademen toen hij onder de sneeuw bedolven lag. Zeer waarschijnlijk is hij onderkoeld geraakt, waardoor zijn hart tot stilstand is gekomen, en vervolgens zijn ademhaling stopte.

    • Annemarie Coevert