Klitschko wint bokstitel, maar Chisora blijft erop los slaan

Links Derek Chisora, die het gevecht om de WBC-titel vannacht verloor van Vitali Klitschko. Rechts David Haye, een landgenoot die op de persconferentie met hem in gevecht raakte. Foto Reuters / Andrew Couldridge

Het wereldtitelgevecht tussen Klitschko en Chisora werd vannacht op punten gewonnen door de Oekraïense Klitschko. Chisora toonde zich vooraf en tijdens het gevecht al niet bepaald een modelsporter, maar ging naderhand ook nog eens met een ander op de vuist. Op een persconferentie.

Naast uitdagende praat werd Chisora vooraf ook al fysiek: bij de weging verkocht hij zijn tegenstander vrijdag een klap. Het onsportieve gedrag van de Brit kwam hem bij de opkomst voor het gevecht in München op een fluitconcert te staan, waarna hij er rustig nog een schepje bovenop deed door de broer van Klitschko, Wladimir, in het gezicht te spugen.

Goed, Chisora verloor dus, naar eigen zeggen ‘puur op ervaring’. Dat het hem toch niet lekker zat, en dat hij zich zelfs na zijn nederlaag respectloos bleef gedragen, bleek op de persconferentie. Daar was David Haye aanwezig, de landgenoot van Chisora die afgelopen zomer zelf van broer Wladimir verloor. Dat liep uit op een ruzie en ten slotte een vuistgevecht waarbij Chisora Haye ook nog even dreigde neer te schieten.

http://youtu.be/Nhxxfp4hYAc

Vitali Klitschko reageerde achteraf op de knokpartij door het te veroordelen: “Dit stelt me teleur, zo hoort de bokssport niet te zijn. Bloedige gezichten op een persconferentie… ik ben totaal verrast.”

Update 11:12: Chisora werd vandaag op het vliegveld van München aangehouden en meegenomen voor verhoor na zijn aanvaring met Haye, meldt de Duitse politie.

    • Peter Zantingh