Ook Egypte haalt ambassadeur terug uit Syrië

Een bij het Vrije Syrische Leger aangesloten man in Idlib, in het noordwesten van Syrië. Veel landen haalden hun ambassadeur te afgelopen weken terug nu de situatie verder escaleert. Vandaag volgt Egypte dat voorbeeld. Foto AFP / Bulent Kilic

Egypte trekt zijn ambassadeur terug uit Syrië. Volgens het staatspersbureau MENA heeft de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Amr dat vandaag besloten.

In het bericht werd niet ingegaan op de reden om ambassadeur Shukri Ismael voorlopig in Kairo te houden. Het geweld dat het Syrische regime inzet tegen antiregeringsbetogers wordt scherp veroordeeld door veel Arabische en Westerse landen.

Door het aanhoudende geweld tegen de eigen bevolking raakt Syrië meer en meer geïsoleerd. Tunesië, Libië, Qatar, Saoedi-Arabië en andere Arabische landen verbraken de diplomatieke banden met Syrië al eerder.

    • Peter Zantingh