In beeld

Dubbele schaatstriomf voor oranje in Moskou

Twee doorgewinterde schaatskampioenen beklommen vandaag de bovenste trede van het erepodium in Moskou. Ireen Wust mag zich voor de derde maal wereldkampioen allround noemen en Sven Kramer haalde zijn vijfde titel op. Overwinningen die ze vanmiddag samen vierden in de rustige ijshal in de Russische hoofdstad.
Het podium bij de heren werd volledig door Nederlanders ingenomen. Winnaar Sven Kramer wordt in evenwicht gehouden door nummer 2: Jan Blokhuijsen en nummer 3: Koen Verweij.
Foto AP / Mikhail Metzel
Ireen Wust en Sven Kramer, both from the Netherlands, pose for photographers as they celebrate winning the World Championship titles at the Allround speed skating World Championships at the Krylatskoye ice rink in Moscow, Russia, Sunday, Feb. 19, 2012. (AP Photo/Mikhail Metzel)
Mikhail Metzel
Netherlands' Sven Kramer competes in the men's 10000m event at the ISU World Allround Speed Skating Championships in Moscow on February 19, 2012. Sven Kramer won the race with a time of 13min 08.76sec and the Allround final standings. AFP PHOTO / ALEXANDER FEDOROV
Sven Kramer of the Netherlands celebrates winning the World Championship at the Allround speed skating World championships at the Krylatskoye ice rink in Moscow, Russia, Sunday, Feb. 19, 2012. (AP Photo/Mikhail Metzel)
Netherlands' Sven Kramer reacts after competing in the men's 10000m event at the ISU World Allround Speed Skating Championships in Moscow on February 19, 2012. Sven Kramer won the race with a time of 13min 08.76sec and the Allround final standings. AFP PHOTO / ALEXANDER FEDOROV
Moskou eert de kersverse wereldkampioen.
Reuters / Grigory Dukor
Wust viert haar overwinning.
AFP / Alexander Fedorov
Winnares Ireen Wust poseert met de Tsjechische Martina Sablikova die zilver won, en de winnares van de bronzen plak: de Canadese Christine Nesbitt.
AP / Alexander Fedorov
De ereronde van de kampioenen.
AFP / Alexander Fedorov