FC Twente langs Vitesse - AZ onderuit - Ajax verslaat NEC

FC Twente heeft vanmiddag een gemakkelijke overwinning behaald op Vitesse met 1-4. AZ heeft daarnaast verzuimd te profiteren van de nederlaag van medekoploper PSV, en Ajax ging gemakkelijk langs NEC Nijmegen met een eindscore van 4-1.

Vooral in de laatste fase van de wedstrijd regende het goals. FC Twente liep uit op thuisploeg Vitesse van 0-2 naar 0-4. Vitesse kreeg in de tweede helft nog een grote kans na een rode kaart van de ploeg uit Twente die tevens een strafschop opleverde. Deze wist de thuisploeg niet te verzilveren. Op de valreep wist deze ploeg de eer te redden met een goal in minuut 88.

AZ onderuit tegen FC Utrecht

De Alkmaarders gingen met 3-0 onderuit bij FC Utrecht. Cruciaal was de rode kaart voor AZ-verdediger Niklas Moisander na een kwartier.

Alexander Gerndt (2x) en Edouard Duplan bepaalden nog voor rust de eindstand. AZ blijft door het verlies samen met PSV aan kop, met 45 punten uit 22 duels. Utrecht stijgt drie plekken naar de elfde positie.

Ajax dichter bij top Eredivisie

Met een 4-1 zege op NEC haakte Ajax weer wat aan bij de top van de Eredivisie. De Amsterdammers deden in de Arena snel de wedstrijd op slot en zagen concurrenten PSV en AZ punten verspelen.

Dmitry Bulykin scoorde voor rust twee keer voor Ajax. Jan Vertonghen, ook in de eerste helft, en Siem de Jong troffen eveneens doel namens de thuisclub, Rens van Eijden deed wat terug voor NEC.

    • Annemarie Coevert