Ab Klink gaat Merkel adviseren over haar politieke koers

Oud-CDA-minister Ab Klink is toegetreden tot een denktank van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De denktank adviseert Merkel over de politieke koers voor de komende tien jaar. In het radioprogramma Andersdenkenden zei Klink gisteravond dat hij een half jaar geleden is gevraagd deel te nemen in de club.

De voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelt inmiddels enkele stukken te hebben geschreven over het migratiebeleid en een leeftijdsonafhankelijke leerplicht, die volgens hem ‘echt noodzakelijk is’.

“Het is idioot dat iemand die in Nederland of in Duitsland geboren wordt zeker vijftienduizend uur scholing krijgt, terwijl een migrant die hier binnenkomt maar zeshonderd uur krijgt. Dan investeer je niet in die mensen.”

De belangrijkste aanbevelingen van de groep van vijftien deskundigen waarvan de CDA’er deel uitmaakt, zullen volgens Klink in de loop van het voorjaar hun weg vinden naar de Duitse politiek en Merkel.

    • Peter Zantingh