Winterse buien

Met een westenwind wordt vochtige en zachte lucht aangevoerd. Zondag ruimt de wind naar de noordwesthoek en is het tijdelijk de beurt aan wat koudere lucht.

Vandaag is de zon waarschijnlijk niet te zien. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen. De zuidwestenwind is matig, rond het IJsselmeer en aan de kust vrij krachtig. De temperatuur stijgt tot gemiddeld een graad of 9, maar rond het smeltende ijs in het IJsselmeer blijft de temperatuur iets achter. In de avond volgt een actieve regenzone.

Morgen krijgen we een mooi open weertype. De aangevoerde lucht is afkomstig uit polaire gebieden. Er komen felle opklaringen voor, maar vooral ’s ochtends vallen ook enkele winterse buien. Behalve hagel kan er soms even natte sneeuw vallen. Bij een meest matige noordwestenwind wordt het maximaal een graad of 5.

In de avond koelt het snel af en uiteindelijk vriest het ’s nachts vrijwel overal. Een enkele plek komt tot matige vorst, met minimumtemperaturen van min 5 graden.

Maandag is het rustig en droog. De zon schijnt af en toe en de temperatuur haalt 5 of 6 graden.

Misschien dat het dinsdagnacht nog net een graadje vriest. Vervolgens komt de aanvoer van zachtere lucht weer op gang. Donderdag wordt het 10 graden.