Uitgelicht zondag

Switzerland's Roger Federer greets spectators at the end of the first round match in which he defeated France's Nicolas Mahut in two sets 6-4, 6-4, at the ABN AMRO tournament at the Ahoy Arena in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Feb. 15, 2012. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Film

The Gay Divorcee (Mark Sandrich, 1934, VS). Tweede film waarin Fred Astaire en Ginger Rogers samen optreden, maar nu in de hoofdrollen. Het is een verfilming van Cole Porters Broadwayshow Gay Divorce, maar alleen het door Astaire gezongen ‘Night and Day’ werd hieruit overgenomen. Het nieuw toegevoegde lied ‘The Continental’, gebruikt als spectaculair slotballet, won een Oscar. Eén, 14.05-15.50u.

Hollow Man (Paul Verhoeven, 2000, VS/D). Geavanceerde speciale effecten kenmerken kille griezelfilm van Verhoeven. Kevin Bacon als geleerde die even onzichtbaar als kwaadaardig wordt dankzij een serum van Elisabeth Shue.RTL7, 20.00-22.10u.

Cherry Falls (Geoffrey Wright, 2000, VS). Veel meer dan lekker maagden afslachten in het biologielokaal kan de Australische regisseur Wright (Romper Stomper) in zijn Amerikaanse regiedebuut niet voor ogen hebben gestaan. En hij houdt zich daarbij keurig aan het door de Amerikaanse smaak gedicteerde quotum voor bloed, schrik en seks. Af en toe even griezelen, maar wel binnen het betamelijke.SBS6, 23.50-01.30u.

The Last Kiss (Tony Goldwyn, 2006, VS). Relatiekomedie. Amerikaanse remake van de Italiaanse succesfilm L’ultimo bacio uit 2001. Zach Braff raakt in een quarter-life crisis wanneer zijn vriendin Jacinda Barrett zwanger blijkt. Zijn vrienden worstelen eveneens met hun relaties. Ook met Casey Affleck en Rachel Billson. Net5, 00.15-02.15u.

Informatief

Undercover in Nederland. Zestigste aflevering, waarin Alberto Stegeman vermomd naar de Beverwijkse bazar gaat en daar een illegale wapenhandel ontdekt. Ook betrapt hij voor de tweede keer op heterdaad beroepsoplichter Angelique K.SBS6, 21.30-22.30u.

Reportage: de échte Texas Chain Saw Massacre. Serie over onderwerpen waarvan het ene nog gruwelijker is dan het andere. Vanavond over seriemoordenaar Ed Gein (1906-’84), die zijn carrière begon met het opgraven van vrouwenlijken om de lichaamsdelen voor krankzinnige doeleinden te gebruiken. Na enige tijd sloeg hij ook aan het moorden. Hij stond model voor filmfiguren als Norman Bates (Psycho), Leatherface (The Texas Chain Saw Massacre) en Buffalo Bill (The Silence of the Lambs). Ed Gein had een niet zo aardige moeder.SBS6, 22.45-23.50u.

Amusement

Upstairs Downstairs: A faraway country about which we know nothing. De BBC heeft de in de jaren 70 uitgezonden serie Upstairs Downstairs nieuw leven ingeblazen nadat er twee jaar geleden al drie nieuwe afleveringen van werden gemaakt. Bewoners en staf van Eaton Place 165 proberen zich in deze nieuwe reeks door de jaren 30 te worstelen. Sir Hallam (Ed Stoppard) flirt met de nazi’s en tante Blanche (Alex Kingston) krijgt een lesbische relatie met Lady Portia (Emilia Fox, van Silent Witness). En dan is er nog de uitbundige en aantrekkelijke dienstmeid Beryl (Laura Haddock), die nog wat moet wennen in haar nieuwe baan. BBC 1, 22.30-23.30u.

Radio

Zondagmiddagconcert. Opname van het Salzburg Festival 2011. De Wiener Philharmoniker o.l.v. Franz Welser-Möst, met Christine Schäfer (sopraan) en Michael Volle (bariton), in Strijkkwartet D810 ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert (in de bewerking van Mahler) en Lyrische Symfonie op 18 van Zemlinsky.Radio 4, 14.02-16.30u.