Toestand prins Friso onveranderd

Prins Friso in 2004. Foto NRC / Vincent Mentzel

De toestand van prins Johan Friso is nog onveranderd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanochtend bekend gemaakt. Hij verkeert nog niet buiten levensgevaar, “maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht”, aldus de RVD.

In de nieuwste verklaring van de RVD staat dat de artsen sinds gistermiddag geen verandering in de gezondheidssituatie van Friso hebben geconstateerd. Hij wordt op dit moment op de IC-trauma unit van het ziekenhuis in Innsbrück behandeld door een team specialisten.

De RVD deed in haar nieuwste update van vanochtend geen mededelingen over waar koningin Beatrix en de andere leden van de koninklijke familie op dit moment zijn. Volgens onbevestigde berichten hebben Beatrix en Friso’s vrouw Mabel het ziekenhuis gisteravond verlaten en zijn ze teruggekeerd naar Lech, waar prins Willem-Alexander en prins Constantijn en hun gezinnen gisteravond laat arriveerden. De NOS meldde vanochtend dat het de verwachting is dat de familie aan het begin van de middag een bezoek brengt aan Friso.

NRC Handelsblad schreef vanochtend op gezag van de behandelend arts van Friso, neurochirurg Claudius Thomé, dat Friso geen schedelbasisfractuur heeft en verder geen verwondingen heeft aan zijn lichaam. Volgens Thomé heeft de reanimatie van de prins gisteren “vrij lang” geduurd. De verwachting is dat de artsen pas de komende dagen een prognose kunnen geven over Friso’s overlevingskansen.

    • Pim van den Dool