superdelux

Muller Van Severen

Een van de weinige hoogtepunten van de Objectbeurs in Rotterdam afgelopen weekeind was de presentatie van Muller Van Severen, het meubelproject van Fien Muller en Hannes van Severen. Poëtische meubels, simpeler dan simpel, verwant aan de minimalistische gebruiksvoorwerpen van beeldend kunstenaar Donald Judd. Een stoel, chaise longue en lamp ineen – een paar metalen buizen, een leren lap en een glazen kap et voilà. Handig is hun kunstwerk voor in de keuken: vier grillig gevormde kunststof snijplanken aan een ophanghaak. Zie ook: www.mullervanseveren.be

Lichtkathedraal

Klapstuk van het Lichtfestival in Gent vorige week was de led-lichtkathedraal. Over een lengte van vier kilometer werd de binnenstad van Gent omgetoverd tot een immens lichtspektakel. Alleen al voor de kathedraal werden zo’n 55.000 ledlampen gebruikt. Meer foto’s op www.lichtfestivalgent.be

Marc Newson-boot

Na een fiets, auto en een vliegtuig heeft de Australische sterdesigner Marc Newson ook een boot ontworpen. De Aquariva voor de Italiaanse botenbouwer Riva is een speedboot met nep mahoniehout, turquoise bekleding voor de banken en een jaren zestig uitstraling. De boot werd onlangs op de watersportbeurs in Bologna gepresenteerd. En met succes, want de 22 exemplaren die Riva gaat bouwen zijn inmiddels verkocht à 1,5 miljoen dollar.