Sportweekend: het WK allround en Klitschko vs Chisora

Sven Kramer begin januari: 'rustig aan doen' op het EK allround volstond voor de titel. Foto Reuters / Laszlo Balogh

Het is medio februari en dus breit het schaatscircus een eind aan het seizoen. Dit weekend nog het WK allround en dan is het bijna mooi geweest. Wat kan Sven Kramer? Of beter: wat kan hij nog niet?

De Friese veelvraat klaagt in zijn column over problemen met het materiaal. Maar iedereen weet dat Kramers voornaamste probleem op de ijsbaan is dat hij zijn rem niet weet te vinden. Zo stoomde hij eerder dit seizoen naar de Europese allroundtitel terwijl het na een jaar blessureleed eigenlijk kwam kijken ‘waar hij stond’.

“Mijn voornaamste concurrent zou wel eens mijn eigen ploeggenoot kunnen zijn, Jan Blokhuijsen dus. Samen met Havard Bökko. Ivan Skobrev, de titelverdediger, is in mijn ogen meer een outsider dan een favoriet. Als hij het hier zaterdag en zondag waarmaakt, zou dat in ieder geval een verrassing betekenen.” – Kramer in zijn column.

Voorbeschouwing met Skobrev op WK in eigen land:

We gaan het zien dit weekend. Dat geldt ook voor de Oranjetroef bij de vrouwen, Ireen Wüst. Zij verwacht niet direct Martina Sábliková te kunnen verslaan, maar je weet nooit. Ook goed om even Marrit Leenstra, Christine Nesbitt en Linda de Vries in de gaten te houden. Laatstgenoemde rijdt voor een contract elders nadat ze de klik met coach Marianne Timmer niet kon vinden.

Wereldtitelgevecht of farce?

De gebroeders Klitschko, aangenaam. Welontwikkelde gasten die toevallig ook iedere uitdager in puin slaan om de wereldtitels van de diverse boksbonden in handen te houden. Dit weekend is het wederom een Brit die het opneemt tegen - ditmaal de oudste - Klitschko: Vitali.

Derek Chisora gaat doen waarin David Haye afgelopen zomer hard faalde, namelijk een Klitschko van de troon stoten. Vladimir was Haye veel te slim af, het werd nooit een wedstrijd. Mogen we morgen in München wél iets verwachten van Chisora? Onwaarschijnlijk.

Gezelligheid: bij de weging mepte Chisora Klitschko gisteren in het gezicht
http://youtu.be/DiUaMiJy9i4

RTL7 zendt het gevecht om de WBC-titel live uit, maar of het echt een strijd wordt valt te bezien. Chisora heeft nu niet bepaald een bemoedigend palmares. U zou zich zelfs kunnen afvragen wat de 28-jarige Brit bezielde om Vitali (40) uit te dagen: twee van zijn laatste drie gevechten gingen verloren tegen niet aansprekende tegenstanders.

En dan verder nog…

U kunt uitkijken naar de eredivisie waarin koploper PSV, AZ en FC Twente op papier lastige uitwedstrijden tegemoet gaan. Respectievelijk FC Groningen, FC Utrecht en Vitesse zijn gastheer. Verder beleeft het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam de finaledagen. Vandaag de halve eindstrijd en morgen dan de finales.

    • Jules Seegers