Sporen cocaïne gevonden op haar van kapitein Costa Concordia

Het gezonken schip Costa Concordia op 21 januari. In een haarmonster van de kapitein van het schip zijn sporen van cocaïne aangetroffen. Foto AP / Gregorio Borgia

Op een haarmonster van kapitein Francesco Schettino van het gekapseisde cruisechip Costa Concordia zijn sporen van cocaïne aangetroffen. Dat heeft de Italiaanse consumentenorganisatie Codacons vandaag laten weten.

Maar omdat in de haarvezels en in een urinestaal géén cocaïne is aangetroffen, lijkt Schettino het verdovende middel niet zelf te hebben ingenomen. Hoe de drugs in zijn haar terecht zijn gekomen is dan uiteraard de vraag.

Codacons, dat de belangen van overlevenden van de ramp behartigt, heeft justitie om een tweede test gevraagd.

Schettino voerde het gezag toen de Costa Concordia op 13 januari met 4200 mensen aan boord op de rotsen liep bij het eiland Giglio. Hij wordt verdacht van dood door schuld, het veroorzaken van een scheepsongeluk en het verlaten van zijn schip voordat alle passagiers van boord waren.

    • Niels Posthumus