Het plissélaarsje van Mattijs

United Nude, het schoenenmerk van de Nederlandse ontwerper Rem D. Koolhaas, werkt al een tijdje samen met de modeontwerpers Antoine Peters en Iris van Herpen. Met ingang van dit voorjaar is een derde Nederlandse modenaam aan het bestand toegevoegd: Mattijs van Bergen. De hooggehakte, teenloze en geschubde (een verwijzing naar het plissé dat zijn handelsmerk is) laarsjes van Van Bergen en United Nude waren de hit van Van Bergens laatste modeshow, twee weken geleden in de Heineken Music Hall. Opvallend, elegant, en met een duidelijke invloed van de late jaren zeventig in het algemeen en Fong-Leng in het bijzonder.

Binnenkort, in beperkte oplage, te koop bij de United Nude-winkel in Amsterdam en via unitednude.com. Prijzen vanaf 495 euro.

    • Milou van Rossum