Heerenveen wint van NAC en blijft in top eredivisie

Voetbalclub SC Heerenveen blijft bovenin de eredivisie meedraaien. De Friese club, die deze week oud-voetballer en voormalig bondscoach Marco van Basten als nieuwe trainer voor het volgende seizoen presenteerde, won gisteravond met 1-0 van NAC Breda.

Het enige doelpunt in het aantrekkelijke duel viel na ruim een half uur. De Servische aanvaller Filip Djuricic rondde toen een aanval af die door zijn medespeler Rajiv van La Parra was opgezet. Door de overwinning handhaaft Heerenveen zich op de derde plaats in de eredivisie, op twee punten van PSV en AZ. Die twee clubs hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. PSV speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen, AZ gaat op bezoek bij FC Utrecht.

NAC liet Heerenveen voor rust het spel maken, maar de bezoekers uit Breda bleven lang goed overeind. Na een kwartier zette de thuisclub een tempoversnelling in en kreeg in korte tijd drie grote kansen. Al snel zakte het tempo weer iets in, maar op dat moment scoorde Djuricic voor Heerenveen.

In de tweede helft kreeg NAC een aantal kansen op de gelijkmaker, maar de spitsen van de ploeg wisten, net als die van Heerenveen, niet te scoren. Heerenveen presteert de afgelopen tijd goed: de club heeft na de winterstop alle vijf competitiewedstrijden gewonnen. Ook bereikte Heerenveen de halve finales van de KNVB-beker, waarin de club PSV treft.

NAC, dat in het nieuwe jaar slechts een keer gelijkspeelde en vier keer verloor, blijft door de nieuwe nederlaag vijftiende in de eredivisie, een plek boven de nacompetitie-plaatsen. Het verschil met nummer zestien VVV is zes punten. VVV heeft wel een duel minder gespeeld. (Novum)