Geen nieuwe informatie Friso - ‘familie bijeen in Lech’

Prins Johan Friso met zijn vrouw Mabel en twee dochtertjes tijdens de koninklijke skivakantie in Lech vorig jaar. Foto Reuters / Miro Kuzmanovic

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft afgelopen nacht geen nieuwe informatie bekend gemaakt over de gezondheidstoestand van prins Friso. De koninklijke familie is volgens onbevestigde berichten sinds vannacht bij elkaar in Lech.

Het was gisteravond al niet de verwachting dat de Rijksvoorlichtingdsdienst nog met extra informatie over de toestand van Friso zou komen. In de laatste update, van gisteren aan het einde van de middag, liet de dienst weten dat Friso stabiel, maar niet buiten levensgevaar is. De behandelend artsen van het academisch ziekenhuis van Innsbrück verwachten pas over een aantal dagen een nieuwe prognose over zijn overlevingskansen te kunnen geven.

Koningin Beatrix en prinses Mabel waren gisteren een groot deel van de dag bij Friso in het ziekenhuis. Prins Willem-Alexander en prins Constantijn arriveerden gisteravond laat met hun gezinnen in Oostenrijk. Volgens de NOS zijn zij niet meer naar het ziekenhuis afgereisd, maar zijn ze doorgereisd naar Lech, het ski-oord waar de koninklijke familie zijn wintersportvakanties doorbrengt. Ook Beatrix en Mabel zouden gisteravond zijn teruggekeerd naar Lech.

Friso raakte gisteren aan het begin van de middag onder een lawine bedolven toen hij samen met drie anderen buiten de piste ging skiën, ondanks een lawinewaarschuwing van de een na hoogste categorie. De 43-jarige prins zou volgens Oostenrijkse media veertig meter zijn meegesleurd en uiteindelijk onder een halve meter sneeuw terecht zijn gekomen. Zijn vrouw, Mabel Wisse Smit, en zijn twee dochters waren er niet bij. De drie die bij de prins waren raakten niet gewond.

Lees hier ons liveblog van gisteren terug, waarin we de berichten die over de toestand van Friso binnenkwamen van minuut tot minuut hebben bijgehouden.

    • Pim van den Dool