Feyenoord morst punten tegen RKC - Guidetti er af na uittrekken shirt

Feyenoord heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam in de Kuip niet verder dan 1-1.

John Guidetti opende een kwartier voor tijd de score uit een penalty, maar kreeg direct daarna zijn tweede gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt. Met een man meer kwam RKC via Robert Braber op gelijke hoogte.

Guidetti maakte in de laatste drie thuiswedstrijden telkens een hattrick, maar speelde nu een negatieve hoofdrol. De Zweed vierde zijn benutte strafschop, die was toegekend na een lichte overtreding op Karim el Ahmadi, door zijn shirt uit te trekken. Scheidsrechter Danny Makkelie kon niets anders doen dan Guidetti, die al een gele kaart had, naar de kant te sturen.

RKC ging op zoek naar een punt en vond dat ook. Aaron Meijers raakte nog de paal, drie minuten voor tijd kopte Braber raak na een afgemeten voorzet van Mitchell Schet. Het puntje voor RKC was volkomen terecht. De Brabanders waren de hele wedstrijd minimaal gelijkwaardig en kregen zelfs de beste kansen.

Feyenoord blijft door het puntverlies op de vierde plaats staan en kan zondag zelfs gepasseerd worden door FC Twente. RKC staat elfde.

    • Niels Posthumus