Federer verslaat Davydenko met enige moeite in Rotterdam

Switzerland's Roger Federer returns a shot to Nikolay Davydenko of Russia during their semi final tennis match at the ABN AMRO tournament at the Ahoy Arena in Rotterdam, Netherlands, Saturday, Feb. 18, 2012. (AP Photo/Peter Dejong) Federer slaat een forehandwinner in Ahoy. Hij versloeg vandaag de Rus Davydenko in drie sets. AP / Peter Dejong

Roger Federer speelt morgen de finale van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam tegen Juan Martin Del Potro. Federer won zijn halve finale vanavond met enige moeite en in drie sets van de Rus Nikolay Davydenko: 4-6, 6-3, 6-4.

Davydenko, die in de eerste ronde Nederlander Robin Haase uitschakelde, dwong Federer in Ahoy tot het uiterste. De Rus, voormalig nummer drie van de wereld maar inmiddels afgezakt naar de 49e plaats, nam na het winnen van de eerste set in de tweede brutaal een break voorsprong.

Federer, winnaar in Rotterdam in 2005, schrok net op tijd wakker en trok via een dubbele break alsnog de tweede set naar zich toe. In de beslissende set waren er kansen over en weer. Waar Davydenko alle vier zijn breakpoints liet liggen, was Federer op 4-4 bij zijn zevende mogelijkheid wel onverbiddelijk.

Eerder vandaag versloeg Del Potro al vrij eenvoudig de Tsjech Tomas Berdych met 6-1, 6-3.

    • Niels Posthumus