Del Potro in finale ABN Amro-tennistoernooi

Del Potro rekende vandaag in Rotterdam vrij eenvoudig af met Berdych. Foto Reuters / Paul Vreeker

Juan Martin del Potro heeft de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De 23-jarige Argentijn rekende eenvoudig af met de Tsjech Tomas Berdych: 6-3, 6-1.

De als derde geplaatste Del Potro, die de klus in een uur en vijftien minuten klaarde, neemt het zondag op tegen Roger Federer of Nikolay Davydenko. Die spelen hun halve finale vanavond.

Del Potro sloeg direct toe tegen de nummer twee van de plaatsingslijst. Hij hield Berdych, die geen moment in zijn spel kwam, ook daarna onder druk met harde slagen vanaf de baseline. Bij 5-3 was een nieuwe break voldoende voor de setwinst.

In het tweede bedrijf liep Del Potro vlot uit naar 5-0 voordat Berdych zijn opslag wist te behouden. Een game later maakte de Argentijn alsnog een eind aan de partij. Del Potro was tevreden na afloop van de partij.

“Ik kom elke dag dichter bij mijn oude niveau. Maar er is nog een hoop werk te verzetten voor ik me in de strijd kan mengen om de eerste plaats op de wereldranglijst.”

Del Potro stond in 2010 lang aan de kant met blessures. Sinds 2011 probeert hij terug te komen op zijn niveau van voor die kwetsuur.

    • Niels Posthumus