binnenkijken

Thijs Wolzak kijkt wekelijks binnen op een bijzondere plek. Deze week bij Ellie Uyttenbroek.

ellie foto: thijs wolzak

Huis: Ellie Uyttenbroek (46) woont met haar man Robert van Oosterom (46) en hun dochter Billie (5) in Rotterdam in een zelf gebouwde woning op Katendrecht. (Op de foto is haar man te zien in een spiegel.)

Acht jaar geleden kocht Uyttenbroek de kavel, samen met vrienden die nu haar benedenburen zijn. Een architect die ze via een vriendin kende, tekende het huis. Zelf had ze geen uitgesproken ideeën over het ontwerp. „Ik dacht: gewoon lekker veel volume en daarna zien we wel weer verder. Ik hou van grote, open ruimtes. De toiletdeur is de enige deur in huis.”

Het huis heeft drie woonlagen van drie meter hoog. De keuken is op de bovenste verdieping en heeft een breed balkon met uitzicht over de Maas. Een jaar nadat Uyttenbroek in haar huis trok, leerde ze haar man kennen. „Hij is interieurarchitect. Dat was een fijne bijkomstigheid.”

Interieur: „Ik kan slecht tegen spullen. Ik heb graag de boel aan kant. Op deze foto lijkt het net alsof we een rommelig huis hebben, maar dat is niet zo. Beneden staan wat spullen, maar daar zitten we eigenlijk nooit.

„Mijn man kwam laatst thuis met de Knotted Chair van Marcel Wanders. Daar krijg ik het spaans benauwd van. Je kan er niet op zitten, je kunt het niet aan de muur hangen. Zet die maar op de zaak, heb ik gezegd.

„Ik combineer design met etnische of antieke spullen. Het geheel moet een bepaalde ongerijmdheid hebben.”

Van Ikea: Opbergdozen

Meenemen bij brand: Niks