Weer

De komende 24 uur is het nog zacht. Vannacht wordt het 3 tot 6 graden. Na een vrijwel overal droge avond gaat het vanuit het westen dan wel weer regenen.

Morgen overdag is het druilerig met een flink aantal uren lichte regen. ’s Avonds trekt vanuit het noordwesten een actiever regengebied over waarin het 1 tot 2 uur goed hard plenst. Daarna klaart het op en stroomt de koudere lucht binnen.

In de nacht naar zondag wordt het op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten.

De aanvoer van die frisse lucht komt op gang tussen aan de ene kant een lagedrukgebied dat nu nog bij IJsland ligt en zondag Scandinavië binnentrekt, en aan de andere kant een hogedrukgebied. Dat ligt op dit moment nog op de oceaan ten westen van Frankrijk en krijgt dit weekeinde een uitloper naar IJsland. Door de invloed van het lagedrukgebied vallen zondag nog wel een paar buien met naast regen ook hagel en sneeuw. Maar verder schijnt de zon met regelmaat fel.

Maandag is het helemaal droog. Tijdens de nacht en vroege ochtend vriest het op steeds meer plekken, maandag lokaal zelfs meer dan 5 graden. Overdag komt de temperatuur uit op 5 graden boven nul.