Verschenen

John Cheever: Bullet Park (Bullet Park). Vert. Guido Golüke, Van Gennep, 228 blz. € 17,90

Vertaling van de roman uit 1969 van de Amerikaanse auteur John Cheever (1912-1982), waarin hij net als tijdgenoten als John Updike en Richard Yates de schaduwzijde van het Amerikaans voorstedelijk familiegeluk blootlegt.

Pim Cuijpers: Psychotherapie. Een wetenschappelijk perspectief. Bert Bakker, 208 blz. € 19,95

Wetenschappelijke publicatie over de zin en onzin van psychotherapie, geschreven door klinisch psycholoog Pim Cuijpers van de Vrije Universiteit. Cuijpers kwam enkele jaren geleden in het nieuws wegens zijn onderzoek naar de maatschappelijke kosten van neurotica.

Cherry Duyns: Dicht bij zee. Trilogie. De zondagsjongen. Dante’s trompet. De Chinese knoop. Thomas Rap, 528 blz. € 25,,–

Bundeling van drie romans van journalist en VPRO-programmamaker Duyns (1944), waarin het thema van de buitenstaander centraal staat.

Meindert Fennema: Van Thomas Jefferson tot Pim Fortuyn. Balans van democratie. Spinhuis, 352 blz. € 25,–

Nieuw boek van politicoloog en Wilders-biograaf Fennema (1946) over de ontwikkeling in de theorievorming van de moderne democratie tussen 1800 en 2000.

Peter Holvoet-Hanssen: Antwerpen/Oostende. Prometheus, 2 boeken + DVD in cassette, € 25,–

Boekwerk met tekeningen, foto’s en stadsgedichten van de Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen (1960), die na 2 jaar stadsdichterschap naar Oostende is verhuisd.

Bertus Mulder: Het hart van de sociaal-democratie. Over het belang van Arbeid & Zeggenschap. Wiardi Beckman Stichting, 286 blz. € 23,–

Een reconstructie van ‘een vergeten dimensie van sociaal-democratische politiek’ met aandacht voor de opvattingen van Pieter Jelles Troelstra, Andries Sternheim, Willem Drees, Stan Poppe en Wim Kok, van de hand van de voorzitter van het PvdA- gewest Friesland.

Ilja Leonard Pfeijffer: Hoe word ik een beroemd schrijver? Een literair zelfhulpboek. De Arbeiderspers, 224 blz. € 18,95

Uitgebreide verzameling van de columnreeks die dichter, schrijver en columnist Ilja Leonard Pfeijffer (1968) in nrc.next schreef met allerhande tips voor beginnende auteurs.

Ian Rankin: De onmogelijke dood (The Impossible Dead). Vert. Gertjan Cobelens, Luitingh, 400 blz. € 19,95

Thriller over een corrupte rechercheur die wordt beticht van ambtsmisbruik. Geschreven door Ian Rankin, een van de best verkopende thrillerschrijvers van Groot-Brittannië.

Erik Spinoy: As/zteken. Gedichtendagessay. PoëzieCentrum / De Bezige Bij Antwerpen, 64 blz. € 2,50

Essay over de aard en functie van poëzie, door de Vlaamse dichter en essayist Erik Spinoy (1960), winnaar van de Jan Campertprijs 2011.