Sarkozy staat aan de rand van een Griekse zee

Neen, het is niet de noordelijke Côte d’Opale of de zuidelijke Côte d’Azur die Nicolas Sarkozy heeft uitgekozen voor zijn verkiezingsaffiche. De poster, waarop een president met vastberaden blik prijkt naast de slogan ‘La France forte’ (het sterke Frankrijk) en een zee op de achtergrond, blijkt fotoshopwerk. Een pientere internetgebruiker die dat soort dingen interessant vindt, vogelde uit waar die zee dan vandaan komt: uit de databank Tetra Images, met als titel ‘Greece, clouds over Aegean Sea’. Wolken van boven de Egeïsche Zee, in Griekenland dus. Dat zorgt op het wereldwijde web natuurlijk voor de nodige hilariteit. De vraag wordt gesteld of het wel zo verstandig is van Sarkozy om een beeld te kiezen van een land waar volgens hemzelf zo ongeveer alles verkeerd is gegaan wat verkeerd kan gaan. In de peilingen steeg Sarkozy gisteren licht, nadat hij een dag eerder zijn kandidatuur bekend had gemaakt. (NRC)