Roger Federer halvefinalist in Ahoy

Roger Federer in actie in Rotterdam. Foto AP / Peter Dejong

Roger Federer heeft de halve finale van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De als eerste geplaatste Zwitser was vrijdagavond met 7-5, 7-6 (2) te sterk voor Jarkko Nieminen uit Finland. Bij de laatste vier treft Federer Richard Gasquet (5) of Nikolay Davydenko. Zij strijden later vrijdag om een plaats in de halve eindstrijd.

Nieminen en Federer leunden beiden op hun opslag en deden dat lang met succes, meldt persbureau Reuters. Na negen games was de Zwitser de eerste die het moeilijk kreeg, maar hij kwam tot 5-5. In de volgende game kreeg hij zijn eerste breakpunten op de opslag van Nieminen en direct brak Federer de Fin om daarna de set uit te serveren.

In de tweede set had Nieminen het moeilijker. De Fin, die eerder dit toernooi Igor Sijsling met moeite bedwong, had steeds meer tijd nodig om zijn opslag te behouden. Daar slagde hij wel telkens in, zodat een tiebreak noodzakelijk werd.

Daarin won de Fin het eerste punt, maar moest hij de volgende zes punten aan Federer laten. Nieminen kon nog een matchpunt redden, maar stoppen kon hij Federer niet meer.

    • Lex Boon