Ouders eisen vervolging oud-eigenaar Hofnarretje

Kinderdagverblijf 't Hofnarretje op archiefbeeld. Foto NRC / Maurice Boyer

Ouders van meerdere slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak willen dat oud-eigenaar van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje Albert Drent toch wordt vervolgd. Advocaat van de ouders Richard Korver is daarom op verzoek van de ouders en belangenvereniging Boink een procedure gestart. Dat meldt persbureau Novum.

In november vorig jaar besloot justitie Drent niet te vervolgen voor betrokkenheid bij seksueel misbruik door hoofdverdachte Robert M., die bij ’t Hofnarretje werkte. Drent en de directie van het kinderdagverblijf wisten volgens justitie niet van het misbruik en zouden ook geen aanleiding hebben gehad om te denken dat er iets mis was.

De ouders vinden de beslissing van justitie om Drent niet te vervolgen een onjuiste, laat Korver vandaag weten. Ze vragen het gerechtshof in Amsterdam naar de zaak te kijken. De ouders hopen dat het hof bepaalt dat justitie Drent moet vervolgen of dat justitie nader moet onderzoek moet instellen.

Het gaat om een zogeheten raadkamerprocedure die achter gesloten deuren plaatsvindt. De uitspraak is wel openbaar.

    • Lex Boon