Nieuwe Van Puijenbroek in rvc bij Telegraaf Media

Het plotselinge terugtreden vorig najaar van Alexander van Puijenbroek als voorzitter van de raad van commissarissen van de Telegraaf Media Groep (TMG) heeft niet geleid tot een verminderde invloed van zijn familie binnen het mediaconcern.

Hij bleef in eerste instantie aan als vicevoorzitter van de raad onder de nieuwe president-commissaris, voormalig Essent-topman Michiel Boersma. En de familie behield gewoon haar aandelenbelang van bijna 30 procent.

Vanochtend maakte TMG bekend dat de langstzittende commissaris van Nederland – sinds 15 mei 1975 – zelf heeft besloten om definitief te vertrekken uit het toezichthoudend orgaan. Met zijn gelijktijdig aangekondigde opvolging blijkt de nauwe band van de Van Puijenbroeks met De Telegraaf verzekerd. Alexander van Puijenbroek heeft zijn opvolger dicht bij huis gekozen: zijn zoon.

De 36-jarige Guus van Puijenbroek wordt volgens president-commissaris Boersma in het begeleidende persbericht voorgedragen „vanwege zijn deskundigheid op financieel-bedrijfskundig terrein en zijn kennis van de mediabranche”.

Na zijn studies aan Katholieke Universiteit Leuven en de Vlaamse Ekonomische Hogeschool in Brussel werkte Van Puijenbroek junior kort voor de Belgische KBC Bank. Daarna kwam hij in dienst bij verschillende bedrijven van zijn eigen familie. Zo is hij onder meer directeur van de investeringsmaatschappij EMVP en actief voor het Brabantse familielandgoed Gorp & Rovert.

Media-ervaring deed hij volgens een woordvoerder van TMG op als commissaris bij enkele Telegraafdochters, zoals Keesing en Media Groep Limburg. Sinds twee jaar zit hij, samen met zijn oom Eduard, in het bestuur van de stichting Stichting Prioriteitsaandelen TMG.