Met Huta Galung alle Nederlanders eruit

Met de uitschakeling van Jesse Huta Galung is de laatste Nederlander uitgeschakeld in de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Hij verloor gisteren met 7-6 en 6-3 van de Serviër Viktor Troicki.

De Nederlanders Robin Haase, Thiemo de Bakker (ook tegen Troicki) en Igor Sijsling verloren eerder deze week in sportpaleis Ahoy. Huta Galung had in de eerste ronde de Kroatische tennisveteraan Ivan Ljubicic verslagen.

Onder leiding van zijn nieuwe coach Stephan Ehritt-Vanc boekte Huta Galung de afgelopen periode vooruitgang. Hij nam de oude trainer van landgenoot Thomas Schoorel in de arm. De zege op Ljubicic zorgde voor meer vertrouwen.

Huta Galung gaf Troicki gisteren in de eerste set goed partij. De Serviër, die op de wereldranglijst ruim tweehonderd plaatsen hoger staat (24 tegen 232), was in de tiebreak net iets sterker. In de tweede set begon de service van Huta Galung te haperen, waardoor Troicki zich na ruim twee uur spelen plaatste voor de kwartfinales vanmiddag en vanavond worden gespeeld.

„Dit toernooi heeft mij de bevestiging gegeven dat ik op de goede weg ben”, zei Huta Galung na afloop. „Ik heb hier toch wat kunnen laten zien. Het is voor mij geen schande van deze jongen te verliezen.”

Troicki speelt vandaag tegen Juan Martin del Potro. De als derde geplaatste Argentijn was gisteren met 6-4 en 7-5 te sterk voor qualifier Karol Beck. Ook Tomas Berdych, de nummer twee van de plaatsingslijst, voegde zich bij de laatste acht. De Tsjech zag zijn tegenstander Marcos Baghdatis geblesseerd opgeven.

In het dubbelspel was er ook geen Nederlands succes. De Bakker verloor met Robin Haase met 7-6, 1-6, 7-10 (supertiebreak) van het Russisch-Belgische koppel Alex Bogomolov-Dick Norman.