‘Hiddink gaat tóch aan de slag bij Russische Anzhi’

Guus Hiddink toen hij nog als bondscoach van Turkije over het trainingsveld liep. Hij gaat toch aan de slag bij de Russische club Anzhi Makhachkala. Foto AFP / Hrvoje Polan

Guus Hiddink wordt toch trainer bij Anzhi Makhachkala. Dat meldt VI.nl. Daar was in december al sprake van, maar toen koos de steenrijke Russische club voor Yuri Krasnozhan. Die pakte vorige week zijn koffers, waarna de Nederlandse succestrainer weer in beeld kwam.

Twitter avatar VI_nl VI BREKEND: Hiddink definitief aan de slag bij Anzhi. Ton du Chatinier en Zeljko Petrovic gaan mee als assistenten.

Hiddink arriveerde volgens Voetbal International gisteren in Moskou om opnieuw te onderhandelen. Sinds hij in november opzij werd gezet als bondscoach van Turkije, waarmee hij het EK niet wist te bereiken, had hij niets om handen. De verwachting is dat hij en zijn assistenten een contract tekenen voor anderhalf jaar.

Tussen 2006 en 2010 was Hiddink al eens bondscoach van Rusland. Bij Anzhi komt Hiddink onder meer Samuel Eto’o, Mbark Bousouffa en Roberto Carlos tegen.

    • Peter Zantingh