'Hiddink coach bij Anzhi in Rusland'

Guus Hiddink wordt trainer van de Russische club Anzhi Makhachkala. De Nederlandse hoofdcoach neemt Utrechter Ton du Chatinier en Serviër Zeljko Petrovic mee als zijn assistenten. Dat meldt Voetbal International vandaag. Hiddink tekent volgens VI een contract voor anderhalf jaar.

In december was Hiddink ook al dicht bij een overeenkomst met Anzi, een steenrijke club uit de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan. Toen ketste de transfer nog af. Bij Anzhi is de Russische trainer Joeri Krasnozhan deze week aan de kant gezet, waardoor de weg vrij was voor de komst van Hiddink.

Anzi staat ondanks grote aankopen – de Kameroener Samuel Eto’o is de beste betaalde speler met een jaarsalaris van 20 miljoen euro – slechts zevende in de Russische competitie. De Nederlander Boussoufa (ex-Ajax) verdient er ook een aardig loon. De Braziliaanse oud-international Roberto Carlos is aanvoerder van Anzi.

Hiddink (65) zat sinds november vorig jaar zonder baan, nadat hij wegens het mislopen van het EK weg moest als bondscoach van Turkije. De laatste club die hij trainde was Chelsea, waar hij in het voorjaar van 2009 enkele maanden als interim-coach werkzaam was.

Hiddink was tussen 2006 en 2010 bondscoach van Rusland en daarvoor onder andere bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en Australië.