Heerenveen boekt kleine zege op NAC

Sc Heerenveen blijft bovenin de Eredivisie meedraaien. De Friese club won vanavond in eigen huis met 1-0 van NAC Breda. De enige treffer in het aantrekkelijke duel viel na ruim een half uur. Filip Djuricic rondde toen een fraaie aanval af die door Rajiv van La Parra was opgezet. Heerenveen staat derde op twee punten achter PSV en AZ.

NAC liet Heerenveen voor rust het spel maken, maar de bezoekers uit Breda bleven lang goed overeind, aldus persbureau Novum. Na een kwartier zette de thuisclub echter een tempoversnelling in en kreeg in korte tijd drie grote kansen. Al snel zakte het tempo weer iets in, maar een bevlieging van Van La Parra bracht, met een tussenstop bij Bas Dost, Djuricic in stelling en hij passeerde NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar.

In de tweede helft voetbalde NAC beter mee en kregen de Bredanaars ook kansen op de gelijkmaker. De beste kansen bleven echter voor Heerenveen, maar de Friese voorhoede had het vizier nog altijd niet op scherp staan en dus bleef het lang spannend. Uiteindelijk kon het thuispubliek de twaalfde zege van het seizoen vieren.
NAC, dat in 2012 pas een punt pakte, blijft vijftiende staan. Het verschil met nummer zestien VVV-Venlo is zes punten, maar de Limburgers hebben nog een wedstrijd tegoed.

    • Lex Boon