FBI verijdelt ‘aanslag’ bij het Capitool in Washington

Een agent patrouilleert bij het Congresgebouw in Washington. Foto AP / J. Scott Applewhite

Een Marokkaanse man is vandaag in Washington nabij het Capitool door de FBI gearresteerd. De man dacht een bom te hebben en wilde die tot ontploffing brengen, maar de FBI had hem een nepexplosief gegeven.

De 29-jarige Amine El Khalifi had van de FBI een nepbom en een nepwapen gekregen. De Amerikaanse bevolking is dan ook geen moment in gevaar geweest, zo liet een woordvoerder van het ministerie van justitie weten.

De Amerikaanse autoriteiten hielden El Khalifi, wiens toeristenvisum jaren geleden was verlopen, al een jaar in de gaten, aldus een bron bij de regering. El Khalifi had het doel van zijn beoogde aanslag al meerdere keren gewijzigd, maar zijn oog viel uiteindelijk op het Capitool. De autoriteiten denken niet dat hij banden heeft met Al-Qaeda.

http://www.youtube.com/watch?v=DOOi0dpcWCc

    • Lex Boon