DPD bezorgt deel pakketten CO2-neutraal

Pakketbezorger DPD gaat een groot deel van zijn pakketten CO2-neutraal vervoeren. Het bedrijf, eigendom van het Franse GeoPost, heeft berekend dat ruim 90 procent van zijn kooldioxide-uitstoot afkomstig is van transport, en de rest van gebouwen en verpakkingen. Vanaf juli dit jaar moet de bezorging van pakketten die verstuurd zijn uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux klimaatneutraal zijn. Een deel moet worden bereikt door vermindering van de CO2-uitstoot. In Nederland betekent dat onder andere het gebruik van een energiezuinige sorteermachine in het magazijn in Veenendaal, bestelwagens die rijden op samengeperst aardgas en het gebruik van grotere vrachtwagens. Emissies die DPD niet kan vermijden zullen worden gecompenseerd. DPD bezorgt in Europa 20 miljoen pakketten per jaar. (NRC)