Anonymous pakt opnieuw Amerikaanse overheidssites aan om ACTA

'Actaaalalalala' schreeuwt een ACTA-commando, voordat hij iemand neermaait die een foto naar z'n moeder wil sturen. Dit alles in de satirische video, waarin het ACTA-verdrag belachelijk wordt gemaakt.

Hackersgroep Anonymous heeft naar eigen zeggen nieuwe aanvallen uitgevoerd op websites van de Amerikaanse overheid. De groep protesteert hiermee tegen het omstreden ACTA-verdrag. Dit meldt persbureau AP.

Slachtoffers van het losse verband van hacktivisten zijn de sites van de Amerikaanse Federale Handelscommissie (FTC) en consumentenrechtenorganisatie National Consumer Protection Week (NCPW). De site van de FTC doet het weer, maar op het moment van schrijven lijkt de handelspagina, business.ftc.gov, offline.

De landingspagina’s van de sites werden ingewisseld voor een video waarin, in het Duits, het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA belachelijk wordt gemaakt. In de video stuurt een man een foto naar z’n moeder, waarop een in het rond schietende ACTA-commando-eenheid de man met veel geweld neerschiet. Daarna gaan ze elkaar te lijf vanwege illegale ringtones, het uploaden van een video van de gebeurtenissen naar youtube, en loopt het verder nogal ungemüthlich uit de hand.

Bekijk de nogal bloederige video:

http://youtu.be/38jRVl5XOcs

De hackers hebben tamelijk onsamenhangende verklaring voor de Amerikaanse overheid achtergelaten:

“Dear Fuctarded Troglodyte Clusterfuck (FTC):

Congratuations! You got rooted and rm’d (AGAIN). U MAD!? Don’t like it? Oh wait, you want some lube? Ohhhh, you want MORE lube. (Well ok then, you silly bitch!) So, how’s it feel when your entire site is jack-hammered off the internet? Do tell!

Guess what? We’re back for round 2. Well, with the doomsday clock ticking down on Internet freedom, Antisec has leapt into action. Again. Holy déjà vu hack Batman! Expect us yet?

Hey FTC! Y u no ask Google to delay the privacy-violating changes to its terms of service? Y u let Google combine user data without user consent? Y u collect 8 million Do Not Call List complaints online from bothered citizens, but u only took action 83 times? Y u suck?”

Lees de hele verklaring hier.

Anonymous wil hele internet een dagje uit de lucht halen

In een verklaring van enkele dagen geleden verklaarden de internetrebellen van Anonymous nog dat ze geen genoegen meer nemen met een paar sites: het hele internet moet plat. Op 31 maart wil Anonymous het internet uit protest “tegen SOPA, Wallstreet en onze onverantwoordelijke leiders en de geliefde bankiers” platleggen:

“To protest SOPA, Wallstreet, our irresponsible leaders and the beloved bankers who are starving the world for their own selfish needs out of sheer sadistic fun, On March 31, anonymous will shut the Internet down.”

ACTA ondertekend, maar nog niet geratificeerd

Het ACTA-verdrag beoogt de handel in illegale producten tegen te gaan en het intellectueel eigendom te beschermen. Veel mensen vrezen echter dat het verdrag leidt tot censuur op het internet. ACTA werd onlangs door meerdere landen ondertekend, wat een nieuwe vlaag aan protest tegen het vergaande verdrag deed oplaaien.

Een groot aantal geïndustrialiseerde landen, waaronder de VS, Japan, Zuid-Korea en verschillende Europese landen heeft ACTA weliswaar ondertekend, maar politici aarzelen nu of ze het verdrag uiteindelijk wel moeten ratificeren.

In Nederland is ondertekening van het verdrag nog niet aan de orde. Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de ratificering van het ACTA-verdrag, het Anti-Counterfeiting Trade Agreement, over auteursrechten op internet. Eerst moet volgens de Kamer duidelijk worden dat het verdrag niet in strijd is met de grondrechten.