Aanslag in Pakistan kost 23 mensen het leven, tientallen gewond

Bij een zelfmoordaanslag in het noordwesten van Pakistan, zijn 23 mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig mensen gewond geraakt.

Volgens een overheidsfunctionaris waren shi’itische moslims het doelwit van de ontploffing op een drukbezochte markt in het stadje Parachinar, dichtbij de grens met Afghanistan. Eerdere berichten spraken van een explosie nabij een moskee, maar tegenover persbureau AP bevestigt de functionaris dat de bom afging op een markt.

Een lokale Talibaancommandant heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Hij rechtvaardigde de aanval door te zeggen dat het de shi’ieten waren die de soennieten eerst hadden aangevallen.

De aanval komt op het moment dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad Pakistan bezoekt voor een politieke top. Inzet van die top is om te onderhandelen over een einde aan de oorlog in Afghanistan.

    • Marije Willems