Weer

Ondanks de aanvoer van wolken en zachte lucht kwam het afgelopen nacht in het oosten van het land tijdens tijdelijke opklaringen tot een graadje vorst en was het tot in de ochtend lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten.

De komende nachten is er geen sprake van gladheid. Onder de bewolking waaruit vanavond en vannacht opnieuw wat lichte regen wordt verwacht, blijven de temperaturen van de lucht en de weg ruimschoots boven het vriespunt.

Morgen wordt het op veel plaatsen 7 tot 8 graden, 2 à 3 graden boven normaal. Een gebied met lichte regen en motregen trekt langzaam naar het zuidoosten. Mogelijk dat het even in het noorden opklaart, alvorens vanuit het westen de bewolking weer dikker wordt, met in de namiddag en avond wat lichte regen.

Meer regen wordt verwacht op zaterdag. Daarbij gaat het stevig waaien en wordt het op sommige plaatsen 9 graden.

Zondag en maandag komen we even in minder zachte lucht met in de nacht naar zondag lokaal en in de nacht naar maandag op meer plaatsen vorst. Met een noordwestenwind worden zon, stapelwolken en, vooral op zondag, enkele winterse buien aangevoerd. Overdag wordt het 4 à 5 graden.